Mag je met een Myler bit op wedstrijd?

Alle Myler mondstukken (Level 1, Level 2 en Level 3) zijn KNHS goedgekeurd en toegestaan. Maar niet elke BITRING mag in elke discipline! Kijk hiervoor in de KNHS gids. Bij twijfel, vragen of advies mag je ons altijd bellen. T 0343-457146

Hierbij de KNHS link van alle toegestane bitten. Deze gids van 1 april 2023 bevat de omschrijving van toegestaan harnachement en hulpmiddelen. Vanaf de klasse 1.30m en hoger voor paarden en de klasse 1.10m en hoger voor pony’s Springen en Klasse Z Eventing wordt het FEI Reglement aangehouden.

Myler Bit voor pony’s 

Nu ook verkrijgbaar voor de pony’s! Verkrijgbaar in 2 modellen mondstukken. Level 1 pony en level 2 pony. De maten zijn  9,5 cm, 10,5 cm en  11,5 cm. Super mooie modellen met kleine bitringen. Het mondstuk van de pony modellen zijn 12 mm dik. Toegestaan op wedstrijd en KNHS/FEI goedgekeurd voor alle disciplines.

Pony’s hebben in aanleg een dikke en vlezige tong, kleine mond en weinig ruimte in de onderkaak. Door de anatomische vormgeving gecombineerd met de kleine tongpoort ligt het super comfortabel in de mond van de pony!

 


Hoe hoort een Myler bit in een hoofdstel?

Deze vraag wordt met regelmaat gesteld. Aan de binnenkant van alle Myler bitringen staat aan één kant MYLERS = deze moet rechts. In de andere bitring TOKLAT = deze moet links. Op deze manier bevestigen.

 

 

Maten Myler bitten. 

✅Vraag: Wat is de juiste manier om de breedte van een Myler Bit / mondstuk te meten?

➡️Antwoord: Myler gebruikt Inch maten! Myler bitten komen uit Amerika. Meet de binnenkant, tussen de bitringen. 
Myler bitten passen een beetje anders dan traditionele bitten omdat ze een opvallende U-curve hebben om meer ruimte voor de tong te bieden. Kies de maat die het dichtst bij de meting ligt van het bestaande bit.

Niet alle modellen Myler bitten zijn verkrijgbaar in onderstaande maten. In de WEBWINKEL staan de maten vermeld die leverbaar zijn.


4 1/2 inch. = 11,43 cm❗️ In Nederland 11,5 cm.
4 3/4 inch. = 12,06 cm❗️ In Nederland 12 cm.
5 inch. = 12,7 cm❗️In Nederland 12,5 cm.
5 1/4 inch. = 13,33 cm❗️In Nederland 13 cm.
5 1/2 inch. = 13,97 cm❗️ In Nederland 13,5 cm.